Genel Bilgiler

Bartın Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,12 Şubat 2017 tarih ve 29977 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak faaliyete geçmiştir. Bartın Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürür ve uygulamalarında öğretim elemanlarının bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlanır.

Merkezimizin temel amaç ve faaliyetleri;

Çocuk gelişimi, okul öncesi eğitim, aile ve çocuk iletişimi, okul öncesi eğitimde rehberlik hizmetleri, okul öncesi dönemde gündüz bakım becerileri, temel dil becerilerinin öğretimi, ön okuryazarlık, Türkçeyi doğru ve güzel konuşma, fen, matematik, sosyal bilgiler, güzel sanatlar, oyun ve hareket eğitimi ve yabancı dil öğretimi alanlarında eğitim veren birimlerinin bilimsel araştırma ve uygulama yapmalarına katkıda bulunmak, okul öncesi eğitimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktır.